Dader aanslag Charlie Hebdo begraven in Reims

Said Kouachi, een van de daders van de aanslag op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo, is in alle stilte begraven in de stad Reims. Dat heeft burgemeester Arnaud Robinet zaterdag gezegd. Eerst weigerde hij nog om de begrafenis toe te staan.

Robinet zei dat de Franse regering er op stond dat Kouachi zou worden begraven in Reims, omdat volgens de Franse wet inwoners van een plaats het recht hebben daar begraven te worden. "Hij is gisteravond (vrijdag, red.) begraven op de meest discrete en anonieme manier mogelijk", aldus Robinet in een interview met de Franse zender BFM TV. Hij zei niet te weten op welke plek Kouachi ligt.

Said Kouachi en zijn broer Chérif werden op 9 januari doodgeschoten bij een actie van de Franse politie. Chérif wordt begraven in Gennevilliers, een voorstad van Parijs, waar hij heeft gewoond. Amédy Coulibaly, de man die in Parijs een aanslag pleegde op een joodse supermarkt, is ook door de politie gedood. Waar hij zijn laatste rustplaats krijgt is niet bekend.