Castaignos inzetbaar voor FC Twente, Heerenveen hoopt op Sinkgraven

FC Twente kan zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord weer beschikken over Luc Castaignos. De spits miste de laatste duels voor de winterstop vanwege een oogblessure, maar heeft in de winterstop voldoende wedstrijdritme opgedaan om tegen zijn oude club terug te kunnen keren.

Ook Rasmus Bengtsson kan weer spelen. De Zweedse stopper stond aan de kant vanwege een hamstringblessure. Shadrach Eghan is weer hersteld van een schouderoperatie, maar zal er in De Kuip nog niet bij zijn. Dat laatste geldt ook voor de geschorste Renato Tapia.

Twente won vorig jaar in Rotterdam met 4-1 van Feyenoord. Dat resultaat zou trainer Alfred Schreuder graag willen herhalen. "Het is mooi de competitie te hervatten tegen een topteam als Feyenoord. We gaan voor de winst en dat moeten we zondag als team uitstralen."


Het is nog onzeker of sc Heerenveen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kan beschikken over Daley Sinkgraven en Mark Uth. Beide voetballers zijn ziek. De Friese club rekent er wel op dat Sinkgraven tijdig is hersteld. Hij meldt zich zaterdag waarschijnlijk weer op het trainingsveld. Of topschutter Uth dat redt, is nog afwachten.

Op de langdurig uitgeschakelde Jordy Buijs na, kan trainer Dwight Lodeweges verder op een fitte spelersgroep rekenen. De nieuwe aanwinsten Simon Thern en Younes Namli zouden kunnen debuteren.

Bij de thuisploeg kan trainer Rob Alflen geen beroep doen op het geblesseerde trio Ruud Boymans, Mark van der Maarel en Michael Zullo. Ook aanvaller Tommy Oar is er in Stadion Galgenwaard niet bij. Hij speelt met Australië op de Azië Cup.