Ginola wil FIFA-presidentskandidaat van fans zijn

David Ginola heeft zich vrijdag zoals verwacht gepresenteerd als uitdager van Sepp Blatter. De 47-jarige Fransman wierp zich in Londen in de strijd om het voorzitterschap van de FIFA op als favoriet van de fans. "Ik geloof dat ik een kandidaat ben voor alle voetbalfans en liefhebbers van het spelletje uit alle hoeken van de wereld. De mensen die het voetbal volgen moeten een stem hebben. Ik wil die stem zijn", aldus de flamboyante oud-prof.

De sierlijke middenvelder van voorheen, oud-speler van onder meer Newcastle United en Tottenham Hotspur, lijkt niet al te veel kans te hebben om Blatter daadwerkelijk op te volgen. Ginola moet zijn bid sowieso nog officieel bekrachtigd zien worden door de FIFA. Hij heeft tot 29 januari aan te tonen dat hij de steun heeft van vijf nationale voetbalbonden.

Ginola, die wordt gesteund door het Ierse wedkantoor Paddy Power, is na zijn landgenoot Jérôme Champagne en prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië de derde uitdager van zittend preses Blatter. De verkiezing is op 29 mei.