Bill Cosby bedankt fans voor steun

Bill Cosby is nog lang niet klaar met optreden. Dat laat hij weten aan Amerikaanse media.

"Lieve fans, ik heb duizenden loyale, geduldige en moedige fans die hun huizen verlaten om van een avond vol humor te genieten en met een goed gevoel weer thuiskomen", zo bericht de dankbrief van de komiek. Hij verwijst daarmee naar zijn publiek die hem de rug niet toekeert nadat hij door talloze vrouwen is beschuldigd van seksueel misbruik.

Cosby is momenteel op theatertour, maar sinds de hardnekkige aantijgingen sinds november blijven komen annuleerden sommige theaters zijn show. In Denver gaan zijn shows komend weekend wél door en daarvoor wil de komiek het theater middels het persbericht voor bedanken. "Ik dank de theatermedewerkers, organisatoren en mensen uit Colorado voor hun onafgebroken steun."

Een Canadees theater dat zijn show ook door liet gaan kon rekenen op een groep demonstranten voor de deur - een tweetal schreeuwende bezoekers werd buitengezet. Behalve theatershows staakten televisiestations herhalingen en nieuwe plannen voor Cosby-programmas. De komiek noemde de aantijgingen eerder onzin en hoopt zijn carrière onverstoord door te kunnen zetten, zo benadrukt hij ook in zijn nieuwe bericht: "Hey, hey, hey, ik ben er nog lang niet klaar mee."