Darters Petersen en A. Jenkins pakken tourkaart

Darters Devon Petersen, Jason Lovett, Andy Jenkins en Matthew Edgar hebben op de tweede dag van de Qualifing School een tourkaart gewonnen voor Pro Tour van de PDC. Voor de Nederlanders was het een wat mindere dag in Wigan.

Devon Petersen moest het darten de afgelopen twee jaar op een lager pitje zetten vanwege schouderklachten, maar heeft vandaag laten zien weer helemaal de oude te zijn door een tourkaart te winnen. De Zuid-Afrikaan kwam al drie keer uit op het WK en in 2014 haalde hij de derde ronde. Petersen was vandaag te sterk voor Darren Whittingham, Nathan Richards, Scott Campbell, Roxy-James Rodriguez, Kirk Shepherd en Chris Hartrey.

Ook Jenkins kan komende twee jaar deelnemen aan alle darttoernooien van de PDC. Ouwe rot in het vak, die in 2007 de halve finale nog de halve finale van het WK haalde, versloeg Mike Veitch, Carl Moorhouse, Erik Hol, Ken MacNeil, Kevin Thomas en Chris Dobey.

Edgar moest gisteren in de beslissende wedstrijd zijn meerdere erkennen in Mike Zuydwijk. Op dag twee was er wel succes. Hij won vandaag van Steve Hartley, George McKie, Trevor Williams, Darrell Claydon, Luke Woodhouse, William O’Connor en Andy Boulton. De 28-jarige Engelsman won vorig jaar één toernooi op de Challenge Tour.

Jason Lovett behaalde zijn tourkaart te winnen van Darren Mawer, Robert Marijanovic, Darron Brown, Tony Bradley, Ben Davies en Tony Richardson. Van de Nederlandse delegatie deed Jermaine Wattimena de beste zaken. Hij reikte tot de laatste 16 waar hij verloor van Tony Richardson na het missen van een handvol matchdarts. Jan Dekker deed het zeker ook niet slecht met een plek bij de beste 32. De man uit Emmen verloor daar van Eddie Dootson.

Alle uitslagen van dag 2 van de Q-School zijn hier te vinden. Vrijdag is de derde dag van de Qualifing School.