Is Nosgoth wat de multiplayer gaming community nodig heeft

Nosgoth is een third-person multiplayer-game en misschien wel wat de gaming community nodig heeft wat betreft multiplayers. De game wordt ontwikkeld door Psyonic en uitgegeven door Square Enix.

De game is een free-to-play spin-off van Legacy of Kain en speelt zich af in Nosgoth. De class-based game zet mensen recht tegenover vampieren gebaseerd op de multiplayer-mode van de in 2003 gecancelde opvolger van Legacy of Kain. Wat Nosgoth vooral anders maakt dan andere multiplayer-games is het hoge level van onverbiddelijke wreedheid. Er worden geen handjes vastgehouden in deze game, waar je keer op keer afgeslacht wordt. De learning curve is hoog, maar dat geeft des te meer voldoening wanneer je elk aspect van een class onder de knie hebt. Vampieren en mensen zitten in twee verschillende teams die tegen elkaar strijden voor een hogere kill-count. De actie is een beetje asymmetrisch verdeeld, zo zijn de vampieren bijna onstopbaar sterk van dichtbij en hebben de mensen toegang tot ranged wapens en alchemy. Beide teams hebben toegang tot bepaalde abilities, sommige daarvan vergen een cooldown tijd na gebruik terwijl anderen constant actief zijn. Zo hebben de vampieren bijvoorbeeld de mogelijkheid om te vliegen terwijl de mensen bepaalde projectile-based aanvallen hebben met wapens die ze moeten herladen bij ammunitie stations. Er zijn natuurlijk meerdere multiplayer-games waar verschillende classes beschikbaar zijn, maar wat Nosgoth net even anders maakt dan anderen is de snelheid van de gevechten en balans.

Elk team bestaat dus uit meerdere classes waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bij de vampieren keuze uit Tyran, Reaver, Sentinel, Deceiver en Summoner. En bij de mensen heb je keuze uit Hunter, Alchemist, Scout en Prophet. Meer informatie over de classes kan je hier vinden. Het spelen en uiteindelijk volledig leren van een class vergt tijd, aanpassingsvermogen en kennis van de game. Als je niet het geluk had om de open bèta te kunnen spelen, wees niet getreurd, vanaf 21 januari is het een open bèta, je hebt een Steam account nodig om te kunnen spelen.