Paula van der Oest voelt zich geen verliezer

Regisseur Paula van der Oest voelt zich geen verliezer nu haar film Lucia de B. geen Oscarnominatie heeft ontvangen. Dat stelde zij donderdag, nadat de nominaties bekend waren gemaakt.

"Ik haal graag de speech aan die George Clooney zondag bij de Golden Globes hield", aldus Van der Oest. "Hij zei dat het natuurlijk waanzin is dat vier van de vijf genomineerden bij zo'n uitreiking zich aan het einde van de avond een verliezer voelen, terwijl ze allemaal als winnaars naar binnen gingen. Ook als je zoals wij de shortlist haalt, ben je natuurlijk al een winnaar."

De film Lucia de B. had goede buzz en kreeg positieve recensies in Hollywood. "Dat vind ik ook heel eervol. Ik vind het vooral jammer voor mijn moeder: ik had beloofd haar een keer mee te nemen naar Hollywood als ik weer genomineerd zou worden."

Van der Oest werd eerder genomineerd voor de tragikomedie Zus & Zo. Ook Lucia de B.-hoofdrolspeelster Ariane Schluter baalt niet te veel. "Het is jammer, maar het was al een ontzettende eer om bij de laatste negen te horen. Er waren 83 inzendingen. En de competitie dit jaar was ontzettend sterk, met titels als Ida, Leviathan en Turist."