Parma verslaat Cagliari in Coppa Italia

Parma staat in de kwartfinale van de Coppa Italia na een thuiszege op Cagliari. In Stadio Ennio Tardini werd het woensdag 2-1. Parma kwam door een fraaie omhaal van Gabriel Paletta vlak voor rust op voorsprong. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers uit Sardinië gelijk via Marco Sau, maar Andrea Rispoli schoot de thuisploeg in de slotfase alsnog naar de zege.

Parma speelt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel Juventus-Hellas Verona, dat donderdag gespeeld wordt. Dinsdag was AC Milan de eerste ploeg die zich bij de laatste acht schaarde. De ploeg van Nigel de Jong versloeg thuis Sassuolo met 2-1. Later woensdag staat ook nog Torino-Lazio op het programma, de andere kwartfinales zijn volgende week.