Senator onwel tijdens debat justitie

D66-senator Marijke Scholten is dinsdagavond laat achter het spreekgestoelte in de Eerste Kamer onwel geworden tijdens het debat over de begroting van justitie. Ze viel plotseling om aan het eind van haar inbreng, op het moment dat ze door collega's werd ondervraagd over haar steun aan een CDA-motie.

Vorig jaar februari overkwam haar hetzelfde tijdens een langdurig debat over de jeugdzorg, kort voor middernacht.

Toegesnelde leden van de Eerste Kamer kregen haar dinsdagavond na korte tijd weer overeind. Even later hervatte voorzitter Ankie Broekers-Knol het debat, zonder Scholten.

Volgens een woordvoerder van de Senaat ging het snel weer redelijk met Scholten en was ze goed bij en aanspreekbaar. Het lijkt om een flauwte te gaan, zei hij. Na de melding over de D66'er werd een traumahelikopter ingezet maar die werd geannuleerd. Twee medewerkers van de GGD Haaglanden hebben haar onderzocht en uiteindelijk voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Toen het de vorige keer misging, kon Scholten vooraf nog aangeven dat ze niet lekker werd waarna ze door haar knieën zakte en een collega haar kon opvangen. Nu viel ze zomaar om.

De 68-jarige Scholten is sinds juni 2011 lid van Eerste Kamer. Voor die tijd was ze onder meer vicepresident van de rechtbank in Amsterdam.