Lazio moet bod op Hoedt verhogen

Wesley Hoedt moet nog even wachten op zijn transfer van AZ naar Lazio. De clubs hebben nog geen akkoord bereikt. Dat Lazio serieuze interesse heeft in Hoedt is intussen wel duidelijk. Volgens de Italiaanse media zou AZ een bod van €1,2 miljoen hebben ontvangen op de 20-jarige verdediger.

In gesprek met FOX Sports laat technisch directeur Earnest Stewart weten dat er van dat bedrag niets klopt. "Je moet eerder denken aan iets meer dan de helft van dat bedrag", aldus Stewart. "Het is waar dat Lazio afgelopen zaterdag een tweede, verhoogde aanbieding heeft gedaan. Maar voorlopig is er nog geen deal. Er zit een verschil tussen wat zij bieden en wij willen hebben. Waar je aan moet denken? Dat houd ik tussen de clubs."

Hoedt heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en een overstap naar Lazio lonkt. Volgens verschillende media heeft de speler al een akkoord bereikt met de Italiaanse club. AZ is bereid mee te werken aan een transfer omdat hij anders aan het einde van het seizoen transfervrij de deur uit loopt. De Alkmaarders hopen naar verluidt nog zo’n 900.000 euro te vangen voor de verdediger.

Mocht Hoedt daadwerkelijk vertrekken dan gaat AZ op zoek naar een opvolger. "Daar zijn we mee bezig ja", bevestigt Stewart. "De selectie moet wel op orde blijven, dus we kijken goed rond."