Ronaldo: "Sta hier omdat ik scoor en win"

Cristiano Ronaldo beseft maar al te goed dat de statistieken in zijn voordeel spreken bij het winnen van de FIFA Ballon d'Or. Hij versloeg Manuel Neuer en Lionel Messi.

De aanvaller van Real Madrid ontving de Ballon d'Or voor de derde keer. Door zijn onuitputtelijke drang naar doelpunten stond hij voorafgaand aan de verkiezing te boek als de gedoodverfde favoriet. Ook dit seizoen scoort hij aan de lopende band.

"Dit is een geweldig gevoel", zegt Ronaldo in een korte reactie tegen FIFA. "Mijn ploeggenoten bij Real Madrid en de president zijn erg belangrijk geweest bij het winnen van de Ballon d'Or. Natuurlijk is het ook heel belangrijk om te scoren en prijzen te winnen. Daarom sta ik nu hier."

Real Madrid verloor de eerste twee competitieve wedstrijden in 2015. De Spanjaarden gaan de tweede seizoenshelft desalniettemin in als de grote favoriet voor de landstitel. Ronaldo maakt zich nog niet druk om de vorm van zijn ploeg.

"Dit jaar brengt een paar nieuwe uitdagingen. Het is inmiddels alweer 2015. Er zijn nieuwe prijzen die gewonnen moeten worden. Beetje bij beetje, wedstrijd per wedstrijd gaan we zien of we ook dit jaar zo succesvol kunnen worden."