Robben vierde in verkiezing Gouden Bal

Achter het trio Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Manuel Neuer is Arjen Robben als vierde geëindigd in de verkiezing van wereldvoetballer van het jaar. De aanvaller van Oranje en Bayern München kreeg 7,17 procent van de uitgebrachte stemmen. Dat was niet genoeg om het podium te halen. Robben viel begin december af toen de lijst met kanshebbers werd teruggebracht tot drie.

Ronaldo won de Gouden Bal met 37,66 procent van de stemmen, gevolgd door Messi (15,76) en Neuer (15,72). Alle bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen mochten net als een selecte groep journalisten hun top drie inleveren.

Aanvoerder Robin van van Persie van Oranje zette Robben op één en koos verder voor Zlatan Ibrahimovic en Neuer. Bondscoach Guus Hiddink koos ook voor Robben, gevolgd door Thomas Müller (tweede) en Ronaldo (derde). Robben stond verder bovenaan bij de aanvoerders van Ecuador en Griekenland en de trainers van Aruba, Azerbeidzjan, België, Kameroen, Tsjechië, Guyana, Kazachstan, Mozambique en Tanzania.