2D-Souls-game Salt & Sanctuary ook naar pc

Salt and Sanctuary is een hardcore RPG-platformer ontwikkeld door Ska Studios en komt naast PlayStation 4 en PS Vita ook uit voor pc. De game valt op vanwege de vele overeenkomsten met Dark Souls.

Ska Studios is bekend van platformgames zoals The Dishwasher, Charlie Murder en de game met de ietwat onorthodoxe naam I MAED A GAM3 W1TH Z0MB1ES 1NIT!!!1. In augustus vorig jaar werd al bekend dat de nieuwe game voor PlayStation 4 en PS Vita uit zou komen, maar hij komt dus ook naar pc.

In Salt and Sanctuary knok je je als schipbreukeling een weg door verschillende gebieden op een met monsters geïnfesteerd eiland. Ska Studios, wat enkel bestaat uit twee medewerkers, beschrijft Salt and Sanctuary als een stilistische, brute actie/RPG-platformer met gruwelijke, bevredigende combat. De stijl is volgens eigen zeggen gebaseerd op het Nintendo DS-tijdperk met qua stijl een zware nadruk op Castlevania en Dark Souls.

De loadouts in de game hebben verschillende movesets, er zijn enkel- en tweehandige wapens, offhand wapens als kruisbogen en nog veel meer Souls-achtige gameplayelementen. YouTuber VaatiVidya, bekend en geroemd om zijn interessante lore- en gameplayfilmpjes van Souls-games, kreeg de eer voor een uitgebreide speel- en previewsessie. Hij was in ieder geval alvast erg te spreken over de game en kon niet ontkennen dat het hier gewoon om een 2D-versie van Dark Souls gaat. Bekijk de actie hieronder.