Verliefde George Clooney relativeert prijzen

George Clooney kreeg tijdens de uitreiking van de Golden Globes zondag de Cecil B. DeMille Award uitgereikt voor zijn successen als acteur en regisseur, maar zijn meest dierbare succes is het ontmoeten van zijn vrouw Amal, zo maakte hij in zijn speech duidelijk.

"Het is nederig om iemand te vinden van wie je houdt. Het is nog beter als je daar je hele leven op gewacht hebt en dat leven 53 jaar oud is", vertelde een glunderende Clooney die zich vervolgens richtte op zijn vrouw. "Ik kan niet trotser zijn om jouw man te zijn."

Ondanks dat Clooney dankbaar is voor de oeuvreprijs, benadrukte hij dat het krijgen van prijzen bij lange na niet het belangrijkste is in het leven van een filmster. "Tachtig procent van de mensen hier verliest vandaag. Maar ik herinner me niet welke prijzen Lauren Bacall heeft gewonnen, maar wel haar tekst 'Je weet hoe je moet fluiten of niet, Steve?'." Ook verwees hij naar het nalatenschap van Robin Williams, die net als Bacall overleed in 2014.

Clooney weerhield zich er tijdens zijn speech niet van maatschappelijke onderwerpen aan te snijden en verwees naar de protesten in de nasleep van de aanslagen in Parijs. "Zij marcheerden ter steun van het idee dat we niet bang zijn."