Titelverdediger Japan start Azië Cup met zege op debutant Palestina

Titelverdediger Japan is de Azië Cup maandag in het Australische Newcastle begonnen met een 4-0-zege op debutant Palestina. Twee doelpunten werden gemaakt door spelers met een verleden bij VVV-Venlo.

Keisuke Honda, inmiddels wereldster bij AC Milan, schoot kort voor rust vanaf de strafschopstip raak. Maya Yoshida, die ruim drie seizoenen in Venlo speelde en nu uitkomt voor Southampton, maakte in de vijftigste minuut de vierde treffer. Eerder hadden Yasuhito Endo en Shinji Okazaki al gescoord voor de viervoudig voetbalkampioen van Azië.

Dankzij een 1-0-zege op Filipijnen had Palestina zich in de finale van de AFC Challenge Cup voor het eerst geplaatst voor de Azië Cup. De andere wedstrijd in de groep ging tussen Jordanië en Irak. In Melbourne werd met 1-0 voor Irak. De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Yaser Kasim.

Over vier dagen speelt Palestina tegen Jordanië en neemt Japan het op tegen Irak. Dinsdag wordt begonnen met de tweede speelronde van de groepsfase. In groep A speelt Australië tegen Oman en moet Koeweit tegen Zuid-Korea. Mochten Australië en Zuid-Korea winnen, dan plaatsen beide landen zich voor de kwartfinale.