'Ook mogelijk omkoping bij duel ADO'

Ook de oefenwedstrijd van ADO Den Haag bij het trainingskamp in Spanje is mogelijk gemanipuleerd. Dat meldt maandag het International Centre for Sport Security (ICSS) in de Volkskrant. ADO won donderdag met 2-0 van de Albanese kampioen Skenderbeu Korce, dankzij twee goals in het laatste kwartier.

Voorafgaand aan de wedstrijd daalde de noteringen voor ADO bij de bookmakers stevig, hoewel het er op basis van de noteringen op lijkt dat het eigenlijke doel van de 'fix' was dat ADO met minstens drie goals verschil zou winnen.

Vorige week werden ook al vraagtekens gezet bij de uitslag van het duel van sc Heerenveen - Standard Luik, eveneens in Spanje. In deze wedstrijden gaf de scheidsrechter vier strafschoppen. De KNVB en Belgische bond hebben de clubs om een verklaring gevraagd.

"We verdenken in elk geval één bedrijf ervan in Spanje oefentoernooien te organiseren met als doel het fixen van wedstrijden en geld verdienen op de gokmarkt. Het gaat vooral om duels van buitenlandse clubs die in Spanje op trainingskamp gaan", aldus Javier Mena van ICSS in de Volkskrant.

Het verdachte bedrijf is vermoedelijk de organisator van het duel van ADO.