Start grootste vakbeurs op horecagebied

Tienduizenden restauranthouders en cafébazen kunnen komende dagen alles leren over de nieuwste trends en producten op horecagebied. In het Amsterdamse RAI-gebouw wordt tot en met donderdag de jaarlijkse vakbeurs Horecava gehouden.

Centraal staan de veranderende wensen van de consument. Nieuw deze editie is onder meer een paviljoen waarin sommeliers workshops geven over het inkopen van wijnen. Ook is er een 33 meter lange 'Bar of Brands' waar de bezoeker uitgebreid wordt geïnformeerd over allerlei sterke dranken.

Verder zijn er tal van lezingen, kan inspiratie worden opgedaan voor winkelinrichting en zijn er veel hapjes en gerechtjes te proeven. Er is zelfs een paviljoen waar ieder uur een masterclass wordt gegeven door een sterrenchef.

Op de Horecava worden traditioneel ook tal van prijzen uitgereikt. Zo nemen brigades van toprestaurants het tegen elkaar op voor de Gouden Koksmuts. De beursvloer is tevens het strijdtoneel van het NK Pannenkoeken Bakken en er is eeuwige roem te behalen als 'Beste pizzabakker van Nederland'.

De Horecava is niet het enige grote vakevenement deze week. Woensdag start in de Jaarbeurs in Utrecht het hoofdprogramma van de Vakantiebeurs.