Nintendo Wii U niet meer te koop in BraziliŽ

Nintendo trekt officieel de stekker uit de verkoop van Wii U en de bijbehorende games in Brazilië. Dat maakte het Japanse bedrijf gisteren bekend. Als reden geeft Nintendo aan dat de belastingen op elektronica in Brazilië te hoog zijn.

"Brazilië is een belangrijke markt voor Nintendo en we weten dat er veel fans zijn, maar problemen in het lokale bedrijfsklimaat heeft ons doen besluiten dat ons huidige distributiemodel onhoudbaar is," schrijft Nintendo in een officieel statement. "Deze problemen zijn onder anderen dat er hoge importtarieven zijn in onze sector en onze beslissing om geen lokale fabriek voor Nintendo op te zetten." Hoewel de verkoop van Wii U en de games daarvoor in Brazilië wordt stopgezet, blijft Nintendo zijn waar nog wel in de rest van Zuid-Amerika verkopen.

Consoles zijn ontzettend duur in Brazilië. Voor een PlayStation 4 betaal je in Brazilië 4000 reaal, wat neerkomt op ongeveer 1284 euro. Voor een Xbox One betaal je 'slechts' 2000 reaal, oftewel 642 euro, maar dit enorme verschil in prijs is waarschijnlijk te verklaren doordat Microsoft een fabriek in Manaus heeft staan. Voor een Nintendo Wii U betaalde je in Brazilië 1899 reaal, wat neerkomt op ongeveer 609 euro.

WiiUbrazil
Nintendo Wii U niet meer te koop in Brazilië