PSV met 1-0 langs Celtic, Sparta verslaat GAE

PSV heeft de eerste wedstrijd van 2015 gewonnen. De Eindhovenaren wonnen zaterdag op trainingskamp op Gran Canaria de oefenwedstrijd tegen Celtic met 1-0. Memphis Depay maakte na een half uur het enige doelpunt op het Canarische eiland. Oscar Hiljemark maakte in de tweede helft zijn rentree na maandenlang blessureleed. Virgil van Dijk speelde bij de Schotten de hele wedstrijd.

PSV oefent zondag nog tegen Sparta Praag en keert maandag terug naar Nederland, waar het zaterdag 17 januari de eredivisie hervat met de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Go Ahead Eagles heeft zaterdag in het Portugese Ferreiras met ruime cijfers verloren van Sparta. De Rotterdamse eerstedivisieclub won het oefenduel met liefst 5-1 van de Deventer eredivisionist.

Het betekende na het verlies tegen Lierse SK (1-0) de eerste overwinning voor de per 1 januari begonnen trainer Alex Pastoor. Voor Eagles was het de tweede nederlaag op het trainingskamp in de Algarve na de 1-0 tegen de Portugese tweededivisionist Farense eerder deze week.

Johan Voskamp zette Sparta na een kwartier op voorsprong, waarna Paul Gladon en Thomas Verhaar de ruststand op 3-0 brachten. Vlak na rust scoorde Verhaar wederom, waarna Sjoerd Overgoor na een uur wat terugdeed voor de ploeg van trainer Foeke Booy. Daniël Breedijk bepaalde de stand op 5-1.

Willem II heeft zaterdag op het trainingskamp in Turkije de oefenwedstrijd tegen Charleroi gelijkgespeeld. In Belek werd het 1-1 tussen de nummer twaalf van Nederland en de nummer vier van België.

Karel Geraerts kopte tegen het einde van de eerste helft de 1-0 binnen uit een hoekschop. In de tweede helft bracht Robert Braber Willem II langszij. Hij kopte raak uit een vrije trap van invaller Frenkie de Jong.