'Mossad viel Charlie Hebdo aan'

We hebben het allemaal verkeerd gezien. De aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo was niet het werk van overenthousiaste islamitische relikneuzen. Dat kan natuurlijk helemaal nooit. Moslims doen zoiets niet. In plaats daarvan komt de BDS-movement, een internationale organisatie die de staat Israel wil ontmantelen, met een veel logischer verklaring: het waren de joden. De Mossad, om precies te zijn.

Hiermee bevestigt de BDS (Boycott, Divestment and Sanctions Movement) maar weer eens zijn onverhuld antisemitische karakter. De BDS is invloedrijke club met hooggeplaatste zakenmensen, politici en andersoortige verlichte geesten over de hele wereld.

Het opvallende is dat uit reacties op de sociale media blijkt dat veel moslims meer waarde hechten aan de vergezochte complottheorie van de BDS, dan de officiële lezing van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Ook Martin Vrijland was er uiteraard als de kippen bij om zijn visie over het geheel te delen met zijn uiterst kritische volgelingen.

De verklaring van de BDS werd gedaan door een advocate van de beweging, Greta Berlin. Schijnbaar horen antisemieten 'Greta' of 'Gretta' te heten

"In een onhandige poging om een false flag-aanval te ensceneren, heeft de Mossad zojuist de kantoren van Charlie Hebdo in Parijs aangevallen", zo verklaart Greta. "De bedoeling hiervan is om het akkoord tussen Palestina en Frankrijk in duigen te laten vallen. Laten we hopen dat de Franse politie erin slaagt om te laten zien dat dit het werk is van goedgetrainde mannen van de Israëlische veiligheidsdienst en dat ze niet de foute aanname maken dat dit het werk is van moslims. Iets wat raar zou zijn, daar Frankrijk hun vriend is."

De goed geïnformeerde advocate vervolgt: "Israel heeft eerder al laten weten dat Franse ondersteuning aan een Palestijnse staat zeker consequenties zal gaan hebben. Een kleuter kan zien wie er dus verantwoordelijk is voor deze aanval".

Een collega van haar, een huismoedertje genaamd Mary Hughes-Thompson, zocht meer heil in de sociale media. Zo twitterde zij onder andere: "De Hebdo-moorden zijn onverdedigbaar, toch kan ik niet helpen dat dit op een JSIL False Flag lijkt". Met JSIL wordt Jewish State in the Levant bedoeld. Een flauwe verwijzing naar de ISIL, of ISIS. Deze sympathieke dame is mede-oprichter van Free Gaza, een beweging die de opvatting van Hamas deelt dat de staat Israel vernietigd dient te worden.

Kritiek op BDS of Free Gaza gaat gewoonlijk vergezeld met persoonlijke aanvallen en demonisering. Wees dus voorzichtig hiermee!