Australië verslaat Koeweit in openingsduel Azië Cup

Gastland Australië heeft het openingsduel van de Azië Cup gewonnen. De Australiërs waren met liefst 4-1 te sterk voor Koeweit. Heel Australië rekent op een eindzege voor de gastheer. Het duel met Koeweit moest dan ook geen moeilijkheden opleveren. Toch kwamen de bezoekers al na acht minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Het was Hussein Fadel die de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Al snel volgde het antwoord van Australië. Dankzij aanvaller Tim Cahill kwam het gastland op gelijke hoogte en niet lang daarna volgde ook de 2-1 van Massimo Luongo. Door Mile Jedinak (strafschop) werd Koeweit over de knie gelegd. Het verzet van de opponent was gebroken. Vlak voor tijd maakte James Troisi er ook nog 4-1 van.

Beide ploegen zorgden daarmee voor een primeur. Nog nooit werden er namelijk vijf treffers gemaakt tijdens het openingsduel van de Azië Cup. Tijdens de wedstrijd was de Eredivisie-inbreng nihil. Alleen Trent Sainsbury van PEC Zwolle kwam in actie. Tommu Oar van FC Utrecht kreeg geen speeltijd.

De Azië Cup heeft plaats tot en met 31 januari. De openingswedstrijd was in Melbourne. De finale is in Sydney.  De overige speelsteden zijn Brisbane, Canberra en Newcastle.