Yaya Touré Afrikaans voetballer van het Jaar

Middenvelder Yaya Touré is voor de vierde keer op rij verkozen tot Afrikaans Speler van het Jaar. De Ivoriaan evenaart daarmee een andere grote Afrikaanse voetballer.

Yaya Touré, middenvelder van Manchester City, kreeg de meeste stemmen in de strijd om Afrikaans Speler van het Jaar. De boomlange en sterke middenvelder liet Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) en Vincent Eyeama (Nigeria) moesten in de strijd om deze prestigieuze titel hun meerdere erkennen in Touré.

Alle Afrikaanse bondscoaches mochten stemmen voor deze award. Touré evenaart met zijn vierde titel Samuel Eto'o. De aanvaller won de titel in 2003, 2004, 2005 én 2010. Het lukte Touré nu dus ook om de prijs vier keer te winnen. Echter, de middenvelder won de prijs vier keer op rij. Dat is een unicum in het Afrikaanse voetbal.

Er werd tevens het beste team van Afrika verkozen. Dit team bestaat onder andere uit de top-3 voor Speler van het Jaar van Afrika.

Selectie:

Doelman: Vincent Enyeama (Nigeria)
Verdedigers: Jean Kasulula (DR Congo), Mehdi Benatia (Marokko), Stephane Mbia (Kameroen), Kwadwo Asamoah (Ghana)
Middenvelders: Yaya Toure (Ivoorkust), Yacine Brahimi (Algerije), Fakhreddine Ben Youssef (Tunesië), Ahmed Musa (Nigeria)
Aanvallers: Asamoah Gyan (Ghana), Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon)

Yaya Touré
Yaya Touré, hier in dienst van Manchester City, opnieuw verkozen tot de beste Afrikaanse voetballer. (PRO SHOTS/Action Images)