Van der Laan: als één Charlie staan we hier

"Terroristen bereiken niets, behalve dat er binnen één dag massaal wordt gedemonstreerd." Dat zei de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan donderdagavond op de overvolle Dam in de hoofdstad. "Als één Charlie staan we hier."

"Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het kunnen overwinnen van angst. En wij zullen iedere angst overwinnen", sprak de burgemeester. "Wij zullen niet wijken, geen millimeter, nooit, en daarom staan we hier."

Tijdens de demonstratie op de Dam spreekt ook Mark Rutte. ""Haat en geweld mogen en zullen het nooit winnen van respect en verdraagzaamheid", aldus de premier. "Vandaag zeggen we, met zijn duizenden tegelijk: handen af van onze vrijheid."

Het hoofd van de Nederlandse Nationale Politie, Pieter-Jaap Aalbersberg ,was ook op de Dam bij de demonstratie en sprak als volgt: "De kille executie van onze Franse collega's, bezig met het bewaken van onze veiligheid, maakt me woedend."

Volgens de organisatie waren er 18.000 mensen bijeen op de Dam. In de stoet door het centrum, die voorafging aan de bijeenkomst op de Dam, liepen politieagenten en journalisten voorop.