PSV zet de deur open voor Afellay

Ibrahim Afellay staat nu nog onder contract bij FC Barcelona, maar wordt dit seizoen verhuurd aan het Griekse Olympiakos Piraeus. Toch is het niet ondenkbaar, dat hij komend seizoen weer in Nederland speelt. PSV blijft namelijk hopen op een terugkeer van de middenvelder en heeft de deur opengezet.

Op dit moment is de selectie van PSV compleet en heeft de ploeg van trainer Phillip Cocu niemand nodig. Dit kan in de zomerstop echter snel veranderen, aangezien onder meer Georginio Wijnaldum en Memphis Depay vrijwel zeker lijken te vertrekken. Ook het verblijf van Andrés Guardado zit er dan op, aangezien hij dit seizoen op huurbasis in Eindhoven speelt.

In de afgelopen periode heeft technisch directeur Marcel Brands meerdere malen contact gehad met Afellay. De middenvelder zit in Griekenland op een dood spoor, maar is in de zomer ook transfervrij. Dit maakt het voor PSV interessant om de speler terug te halen.

Toch lijkt de kans vooralsnog klein dat Afellay inderdaad op de vleiende woorden van Brands en Cocu in zal gaan. Ook het financiële plaatje zal bij een eventuele transfer nader bekeken moeten worden. Hoewel Afellay transfervrij is, zal hij mogelijk een hoog salaris willen ontvangen.

Eén ding is in elk geval zeker: Bij PSV staat de deur voor Afellay open.