Dijksma heeft genoeg van kiloknallers

Het stunten met vlees moet worden uitgebannen. Het is een zorgelijke zaak dat het aantal kiloknallers in de supermarkten stijgt. Dat zei staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA) woensdag in reactie op een onderzoek van stichting Wakker Dier. Die organisatie stelt dat het aantal stunts met goedkoop vlees weer stijgt.

Dijksma vindt dat het gestunt met vleesprijzen geen recht doet aan de boer, die een eerlijke prijs verdient. "Bovendien remt het ons in de activiteiten die we op het gebied van dierenwelzijn ontwikkelen en waarmee Nederland zich als land kan onderscheiden. Dat is zonde", stelt Dijksma.

"Ik zal blijven hameren op het verduurzamen van de vleesproductie in overleg met de supermarkten. De consument geeft wel de doorslag: als zij geen kiloknallers meer kopen en bereid zijn wat meer te betalen voor een stukje vlees, zal het voor supermarkten sneller minder interessant zijn."

Volgens Wakker Dier stunten de supermarkten weer vaker met goedkope vleesaanbiedingen en is het aantal kiloknallers vorig jaar met negentien procent gestegen. Dat is volgens de stichting niet in overeenstemming met afspraken die met het kabinet zijn gemaakt over het stimuleren van diervriendelijk vlees.