Probleemloos emigreren naar Japan

Nederland heeft al een lange relatie met Japan. Onze oude vrienden uit het Verre Oosten zijn met regelmaat te vinden bij onze toeristische trekpleisters als de Zaanse Schans en de bollenvelden. Nu blijkt echter dat wij ook zonder al te veel moeite bij hen over de vloer kunnen komen. Er is namelijk meer dan honderd jaar geleden een verdrag gesloten tussen Nederland en Japan, waarin staat dat inwoners van beide landen in het andere land mogen wonen en werken.

Dit verdrag is waarschijnlijk in de loop der jaren ergens weggemoffeld in een stoffig oud bureau, maar een pientere advocaat heeft het weer gevonden. Hij kon het namelijk goed gebruiken in een rechtszaak van de Arbeidsinspectie tegen het Japans cultureel centrum Shofukan in Rotterdam, dat drie Japanse timmermannen hier heeft laten werken. De Arbeidsinspectie eiste een vergunning, wat nu dus niet nodig blijkt te zijn.

Dus FOK!kers, als jullie willen verhuizen naar het land van sushi en gecensureerde porno, koop dan nu je vliegticket (enkele reis)! Het schijnt dat een grote Nederlandse vliegmaatschappij momenteel goedkope vluchten aanbiedt.

Wie wil er nu geen mooie Japanse vrouw die verse sushi voor je maakt?