Serena Williams pijnlijk onderuit, winst Sharapova

Serena Williams is dinsdag hard onderuit gegaan in de Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde teams. De Amerikaanse tennisster, de nummer één van de wereld met achttien grandslamzeges op zak, verloor in Perth met duidelijke cijfers van de Canadese Eugenie Bouchard: 2-6, 1-6.

Williams bewoog sloom over de baan, was krachteloos in haar service en leek er met haar hoofd niet bij te zijn. De 33-jarige tennisdiva had maandag ook al moeite op gang te komen tegen de Italiaanse Flavia Pennetta, maar een sterke kop koffie gaf haar toen weer energie.

Tegen de 19-jarige Bouchard kwam er geen opleving. De nummer zes op de wereldranglijst toonde geen mededogen met Williams. De nederlaag betekende een 1-0-achterstand voor Amerika tegen Canada. John Isner neemt het bij de mannen op tegen Vasek Pospisil. Daarna volgt nog een gemengd dubbel.


Maria Sharapova is dinsdag overtuigend begonnen aan het nieuwe tennisjaar. De Russin gunde Yaroslava Shvedova uit Kazachstan in haar openingspartij in Brisbane slechts één game. De als eerste geplaatste Sharapova won de wedstrijd met 6-0 en 6-1.

Sharapova, die in de eerste ronde was vrijgeloot, speelt in de kwartfinales tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni en de Spaanse Carla Suárez-Navarro.