'Zeer avontuurlijke vakantiegangers' voor Koerdistan gezocht

De Koerdische autonome regio in Irak werft komend weekeinde op de Amsterdamse vakantiebeurs de eerste toeristen voor het gebied. In de Beurs van Berlage probeert reisboekenauteur Yvonne van der Bijl naar haar zeggen 'zeer avontuurlijke vakantiegangers' te interesseren voor een reis naar de Koerdische regio in het noorden van Irak.

De Amsterdamse vakantiebeurs zegt zich te onderscheiden van de grote Utrechtse beurs door reizen van touroperators aan te bieden "die van de norm afwijken". Zo worden onder meer treinreizen door India en huizenruil met Mongoolse families aangeboden. In dat kader passen ook de reizen naar Koerdistan.

Hoewel het ministerie van Buitenlandse Zaken hiervoor een negatief reisadvies geeft, is het reizen naar de Koerdische regio volgens Van der Bijl veilig. "ISIS is in dit gebied nog niet binnengedrongen", aldus de auteur, die in februari een Engelstalige reisgids voor dit gebied uitbrengt.

Volgens haar is de Koerdische regio makkelijk te bereiken via een directe vlucht tussen Amsterdam en Erbil met Zagros Airlines.


Dit item kan natuurlijk niet zonder wat kek promo-materiaal