Natasja Froger heeft spijt van bontkraag

Presentatrice Natasja Froger heeft er spijt van dat ze vorig jaar eenmaal een jas met een bontkraag heeft gedragen. Aan de desk van RTL Boulevard trok ze het boetekleed aan.

Natasja werd maandag uitgeroepen tot Dom Bontje 2014 door de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Ze kreeg deze twijfelachtige eer vanwege haar jas met kraag van wasbeerhondenbont.

Volgens Natasja betreft het een jas die ze een paar jaar geleden cadeau heeft gekregen van een dierbare. "Ik draag nooit bont. Achteraf gezien had ik de jas misschien niet moeten aannemen, want de kraag is hartstikke echt. Ik heb de jas in 2014 eenmaal gedragen, dat was verkeerd. Het was eenmaal te veel. Ik weet dat ik een voorbeeldfunctie heb", zei Natasja. Ze noemde het terecht dat ze is uitgeroepen tot Dom Bontje 2014 en nam sportief de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Wasbeerhonden worden op grote schaal in fokkerijen gehouden en anaal geëlektrocuteerd. In Nederland is dit verboden, maar met name in Azië worden ze op grote schaal gehouden. Froger was voor het tweede jaar genomineerd, vorig jaar gingen modeontwerpers Viktor & Rolf er met de oneervolle titel vandoor.