Talent Anzhi (20) doodgeschoten

De Russische voetballer Gasan Magomedov van Anzhi Makhachkala is doodgeschoten. De twintigjarige linkerverdediger werd getroffen door kogels toen hij in zijn auto op weg was naar huis. Het motief voor de schietpartij is onduidelijk. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldden lokale autoriteiten zondag.

Een woordvoerder van Anzhi bevestigde het overlijden van Magomedov, die gold als een belofte en dit seizoen vooral in het tweede elftal speelde. Anzhi, waar Guus Hiddink trainer is geweest, degradeerde vorig seizoen uit de hoogste Russische voetbalklasse. De club komt uit Makhachkala, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Dagestan, waar veel criminele bendes actief zijn.

Anzhi meldt op haar site dat Magomedov na een potje voetbal zijn vrienden naar huis bracht, waarna hij naar zou ouderlijk huis reed. Even nadat hij om middernacht naar huis gebeld had hoorde men een salvo geweerschoten, waarna de voetballer in zijn auto aangetroffen werd. "Slechts één ding kan met zekerheid gezegd worden: Gasan zou dit nooit uitgelokt kunnen hebben", aldus het statement van de club. "Ondanks pogingen om de situatie te bemoeilijken zullen we blijven leven en werken voor het enige doel: Een vredevol Dagestan, als eerbetoon aan Gasan", zegt voorzitter Sergey Korablev.