PDC WK: Taylor verslaat Barney in halve finale

Phil Taylor blijft in de race om zijn zeventiende wereldtitel te pakken. Hij staat weer in de finale van het wereldkampioenschap darts van de PDC. In een vol Alexandra Palace te Londen won hij met 6-2 van Raymond van Barneveld. 

Van Barneveld mocht aan de partij beginnen, het was echter Taylor die de eerste leg pakte. Via tops brak Barney direct terug. Het werd 2-2, maar in de beslissende leg liet de Hagenaar het initiatief aan The Power. Via 121 kon Taylor de eerste set pakken, dit was echter pas de eerste 100+ finish voor de Engelsman van het toernooi.

In set twee werd Taylor het door Barney niet moeilijk gemaakt en met 3-1 werd het 2-0 in sets. Van Barneveld greep in set drie wel zijn kans en verkleinde de achterstand tot 2-1 (3-0). Barney stoomde door in de set van Taylor en kwam via 3-1 weer op gelijke hoogte. Het gemiddelde van de Nederlander was ook beter in de derde en vierde set dan in het begin van de partij.

In de vijfde set zijn beide spelers niet sterk in hun eigen begonnen legs. In iedere leg viel een break waardoor de set met 3-2 naar Taylor ging. Op 1-1 in de zesde set kreeg Taylor kansen op negendarter. Bij pijl acht ging het echter mis, via dubbel 16 werd het een elfdarter. Ook de volgende leg ging naar The Power en kwam op 4-2.

De flow zat erin bij Taylor. Hij heeft zijn betere vorm weer gevonden terwijl Van Barneveld het liet afweten. Met een 124-finish kwam The Power op één set van de overwinning (3-0). Ook laatste leg ging eenvoudig naar Taylor en won de partij met 6-2.

Van Barneveld speelde prima, maar kon na 2-2 op de beslissende momenten niet toeslaan. Het leek erop dat Taylor te pakken was, maar met een gemiddelde van 102 en een checkoutpercentage van 48,7% stond hij gewoon heel goed te spelen. Zondag in de finale Engeland - Schotland: Phil Taylor - Gary Anderson. Wie als eerste zeven sets wint is wereldkampioen.