FA Cup: Leicester wint van Newcastle, bijna stunt Blyth Spartans

Newcastle United heeft de eerste wedstrijd verloren na het vertrek van manager Alan Pardew. De ploeg met onder andere Vurnon Anita ging in in de basis ging in de derde ronde van de FA Cup met 1-0 onderuit bij Leicester City. Jose Leonardo Ulloa werd matchwinner bij de hekkensluiter van de Premier League.

De treffer viel in de 39e minuut van de wedstrijd. Newcastle nam vrijdag officieel afscheid van Pardew. De coach ging aan de slag bij Crystal Palace, waar hij nu tot de zomer van 2018 onder contract. Pardew stond jarenlang aan het roer bij Newcastle, maar deze relatie. De lokroep van zijn jeugdliefde kwam dan ook op het juiste moment. Zonder Pardew incasseerde Newcastle dus direct een gevoelige tik.

In Blyth leek een stunt in de maak. Blyth Spartans AFC stond tegen Birmingham City bij rust met 2-0 voor. Robert Dale, in het dagelijkse leven barman, scoorde beide doelpunten. De club uit de Northern Premier League Premier Division, op het zevende niveau in Engeland, zag in acht minuten deze droom vervlagen. In de tweede helft zette Lee Collins en Wesley Thomas (twee doelpunten) de achterstand om in een 2-3 voorsprong voor de club uit de Championship.

Swansea City was in Tranmere veel te sterk voor Tranmere Rovers (League 2, 4). Het werd 2-6. Bafetimbi Gomis (2), Nathan Dyer, Tom Carroll, Wayne Routledge en Modou Barrow waren trefzeker voor Swansea. Max Power en Cole Stockton scoorden voor de thuisploeg. Bij Swansea begonnen Dwight Tiendalli en Marvin Emnes in de basis.

Tony Pulis beleefde een prima debuut als manager van West Bromwich Albion, waar opvolger is van de Alan Irvine. De thuiswedstrijd tegen Gateshead FC (Conference, 5) leverde een klinkende 7-0 overwinning op. Saido Berahino speelde een hoofdrol door vier doelpunten voor zijn rekening te nemen. Victor Anichebe, James Morisson en Chris Brunt maakten de andere goals.