Burgemeester Rome belooft nieuw stadion voor AS Roma

AS Roma krijgt definitief een nieuw stadion. Dat heeft Ignazio Marino, de burgemeester van Rome, in de Italiaanse media bevestigd. De bouw van het Stadio della Roma, dat een capaciteit krijgt van 52.500 plaatsen, moet in 2015 gaan beginnen.

De kosten voor het gehele stadionproject bedragen een miljard euro. Dat bedarg is voor het stadion en alle faciliteiten en andere gebouwen in het project. De kosten van het stadion zijn begroot op 300 miljoen euro. Roma-preses James Pallotta kondigde vorige maand al aan dat Roma een nieuwe voetbaltempel krijgt, en dat werd door burgemeester Marino in La Gazzetta dello Sport bevestigd.

AS Roma speelt nu net als aartsrivaal Lazio in het verouderde Stadio Olimpico. De thuishaven werd al geopend in 1937. Na de verbouwing voor het WK van 1990 is er weinig aan het stadion veranderd, waardoor het niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Op 22 december kreeg AS Roma al toestemming van de gemeenteraad om het plan voor een nieuw complex uit te voeren. Het wordt echter niet door de gemeenschap bekostigd. Volgens Marino krijgt Roma het 'veiligste en technologisch meest geavanceerde stadium op aarde'.

Pallotta omschreef het nieuwe stadion eerder als 'de moderne versie van het Colosseum'. "Fans van Roma zullen er trots op zijn. Iedereen heeft het over de inkomsten, maar dat is niet het belangrijkste. We willen een stadion dat veiliger is, waar ook gezinnen naartoe willen komen. Het wordt één van de belangrijkste toeristische attracties van Rome."

Een impressie van het nieuwe stadion (Bron: YouTube)