PDC WK: Barney wint opnieuw na thriller

Raymond van Barneveld blijft presteren op het PDC WK. Na zeges op John-Rowby Rodriguez, Jamie Caven en Adrian Lewis, moest ook Stephen Bunting eraan geloven: 5-4. Via een thriller van formaat plaatste de Hagenaar zich voor de halve finales in londen. Daar wacht aartsrivaal Phil Taylor.

Van Barneveld won in 2007 een legendarische WK-finale van Taylor. Twee jaar later versloeg de 16-voudig wereldkampioen de beste Nederlandse darter uit de geschiedenis in de finale. In 2013 won Taylor in de halve finale nogmaals van de 47-jarige Hagenaar.

De eerste twee sets gingen met de darts mee, Van Barneveld kreeg een kans om zijn eigen vijfde set te pakken. Barney, die tijdens de wedstrijd toch weer zijn bril opzette, mocht viermaal aanleggen voor een dubbel, maar miste telkens. Bunting gooide bij zijn eerste poging wel direct de dubbel 16. De wedstrijd werd door Family Guy opnieuw in evenwicht gebracht.

Barney toonde het gehele toernooi al veerkracht en deed dat ook tegen Bunting. Van Barneveld maakte zijn 18 jaar jongere opponent de zesde set afhandig. Family Guy wilde echter van geen wijken weten, brak zijn opponent meteen in set 7, maar opnieuw sloeg Barney terug. Deze keer met een finish van 113. Een nog veel belangrijkere check-out van 107 bracht de Nederlander op een 4-3 voorsprong in sets.

Van Barneveld had nog 1 set nodig voor de zege, maar Bunting bleef ijskoud. De BDO-kampioen pakte de set via een beslissende 5e leg. Vervolgens toonde de Nederlander zich de meest ervarene in de beslissende set. Met een fantastische 124-finish brak hij Bunting en het verzet van zijn opponent: 5-4.

Van Barneveld nadat hij een set pakte vanavond (PRO SHOTS/Actionimages)
Van Barneveld nadat hij een set pakte vanavond (PRO SHOTS/Actionimages)