Jolie wil minder acteren door dood van moeder

Angelina Jolie heeft door het overlijden van haar moeder besloten minder te werken als actrice. Ze richt zich meer op haar carrière als regisseur, zo weet The Mirror.

Jolie geeft toe dat ze vooral acteerde om de dromen van haar moeder, actrice Marcheline Bertrand, waar te maken. Toen haar moeder overleed, was acteren voor Angelina niet zo aantrekkelijk meer. "Ik vind acteren nog steeds leuk, maar lang niet zo leuk meer als eerst. Ik neem alleen nog een rol aan als het een interessant personage is."

De 39-jarige actrice maakte haar regiedebuut met de film Land Of Blood And Honey. Haar tweede film, Unbroken, was een lastig project voor Jolie. "De eerste film die ik maakte was klein en intiem, dit is een heel ander verhaal. Vliegtuigrampen, aanvallen van haaien, de Olympische Spelen van Hitler namaken... het waren vijf verschillende films en iedere dag was een nieuwe uitdaging."

Unbroken vertelt het verhaal van atleet Lou Zamperini, wiens vliegtuig boven de Stille Oceaan werd neergeschoten in de Tweede Wereldoorlog. De film verschijnt op 8 januari in Nederlandse bioscopen.