PDC WK: Van der Voort laat Taylor ontsnappen

Phil Taylor heeft vanavond met veel moeite de halve finales van het wereldkampioenschap darts bereikt. In een kolkend 'Ally Pally' werd Vincent van der Voort met 5-3 verslagen.

De eerste set kwam tot 2-2 in legs. Doordat Taylor de vijfde leg afsnoepte van zijn tegenstander, kwam hij op 1-0 in sets. In de eerste leg van de tweede set nam Van der Voort revanche middels een break, toch kwam Taylor met de re-brake waarmee hij de basis legde voor de winst in ook de tweede set. Fast Vinnie kwam in de derde set snel op een voorsprong van twee legs. Dit voordeel gaf de man uit Purmerend niet meer uit handen: 2-1. Een vergelijkbaar scenario voltrok zich in de vierde set: Van der Voort plaatste al snel de break, en consolideerde de voorsprong: 2-2.

Na de tweede pauze kwam Fast Vinnie echt goed op stoom. Van der Voort en Taylor behielden de eigen legs waarna Van der Voort met een 104-uitgooi op voorsprong kwam. Met een 10-darter drukte Van der Voort het verschil in niveau ook in sets uit: 2-3. Bij een 2-2 stand in de zesde zet volgde er een knotsgekke leg. Taylor mistte acht pijlen voor de set, Van der Voort kwam naderbij, maar de negende pijl van Taylor viel alsnog in de dubbel-8. Van der Voort moest deze klap even verwerken, hij werd gebroken en zag The Power langszij komen: 3-3.

Ook in de zevende set oogde Van der Voort aangeslagen. Fast Vinnie gooide nog een 11-darter maar moest Taylor ook nog breken. Het lukte Van der Voort niet om 103 uit te gooien, waardoor de set opnieuw naar Taylor ging. Bij een 2-2 stand in de, wat zou blijken, laatste set kon Van der Voort de trippels niet meer vinden. De 16-voudig wereldkampioen kon daardoor in de laatste leg zakelijk de winst naar zich toe trekken: 5-3.

De gemiddelden gaven aan dat de 16-voudig wereldkampioen vandaag te pakken was: 100 voor Taylor, tegenover 99 voor Van der Voort. "Misschien was dit mijn beste optreden ooit op tv. Ik kan het mezelf daarom alleen maar kwalijk nemen, want er zijn kansen zat geweest. Het was net niet goed genoeg, uiteindelijk heeft hij beter gespeeld dan mij", aldus Van der Voort tegenover RTL7.

Phil Taylor zal morgen in de halve finale aantreden tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Raymond van Barneveld en Stephen Bunting.