'Gerrard verlaat Liverpool aan het eind van het seizoen'

Steven Gerrard zal na dit seizoen vertrekken bij Liverpool, dat melden diverse Britse media. De Engelsman heeft de club laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Vrijdag zal er naar alle waarschijnlijkheid een verklaring volgen van de club en de speler. Gerrard speelt sinds zijn debuut in 1998 in het rode shirt van Liverpool. 

Diverse clubs zouden interesse hebben in de 34-jarige middenvelder. De kans is groot dat hij naar de Verenigde Staten zal vertrekken. De Amerikaanse teams LA Galaxy en New York Red Bulls lijken de beste papieren te hebben om Gerrard aan te trekken. Hij zou ook enkele aanbiedingen uit het Midden-Oosten ontvangen hebben. Liverpool deed Gerrard in november al een nieuwe aanbieding, maar is daar nooit op ingegaan. 

Gerrard benutte op Nieuwsjaarsdag twee strafschoppen in het duel met Leicester City, dat desalniettemin slechts één punt opleverde: 2-2. Liverpool staat momenteel achtste in de Premier League.

Gerrard kwam tot en met vandaag 695 keer uit voor Liverpool en scoorde 180 doelpunten. Hij won onder andere de Champions League (2005), UEFA Cup (2001) en twee keer de FA Cup (2001 en 2006), maar van een landstitel is het nooit gekomen. Hij speelde 114 keer voor het Engelse elftal. Na het WK van vorig jaar in Brazilië zette hij een punt achter zijn interlandcarrière. 

Steven Gerrard is blij na een strafschop tegen Leicester City. (PRO SHOTS/Actionimages)
Steven Gerrard is blij na een strafschop tegen Leicester City. (PRO SHOTS/Actionimages)