PDC WK: Anderson gemakkelijk langs Wright

De eerste halve finale van het WK darts is bekend. Komende zaterdag zal in 'The Alexandra Palace' te Londen Michael van Gerwen de degens kruisen met Gary Anderson. De Schot won vanavond eenvoudig van Peter Wright.

De eerste set ging naar Anderson die een break forceerde met een 110-finish in de eerste leg. In de tweede set gooide Anderson opnieuw een 100+ finish (121) voor een beslissende break: 2-0. In de vierde leg van de derde set verzekerde Wright zich van zijn eerste setwinst. Set 4 en 5 gingen kinderlijk eenvoudig naar Anderson. In de, wat zou blijken laatste set van de partij, gooide Wright een 121-finish om tot 2-2 in legs te komen. Echter, Anderson sloeg daarna toe via dubbel 20 voor de winst: 5-1.

Anderson gooide vanavond elf maal 180 en noteerde een gemiddelde van 102,12. Wright wist slechts driemaal de maximale score te produceren, en bleef steken op een gemiddelde van 95,66. Anderson zal zaterdag revanche proberen te nemen op Michael van Gerwen. De Nederlander versperde verleden jaar voor de Schot de route naar de kwartfinales.

Morgen worden de laatste twee kwartfinales gespeeld. Vincent van der Voort treft 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. Raymond van Barneveld zal zijn pijlen laten spreken tegen BDO-kampioen Stephen Bunting.