Elder Scrolls Online wordt misschien free-to-play

The Elder Scrolls Online, de MMORPG gebaseerd op de Elder Scrolls-serie, wordt misschien dit jaar nog free-to-play. Reden tot deze geruchten is dat ontwikkelaar Zenimax een van de 3 abonnementopties verwijderd heeft.

Eerst waren er drie abonnementsvormen: een voor 30 dagen, een voor 90 dagen en een voor 180 dagen. De subscriptie voor 180 dagen is enkele dagen geleden uit de winkel gehaald. Bethesda heeft geen reden gegeven waarom de optie verwijderd is, en dit zwengelde de geruchtenmachine aan dat de game wellicht overschakelt naar een free-to-play model met microtransacties. Het gerucht heeft ook veel voeten in de aarde doordat andere MMORPG's, zoals Star Wars: The Old Republic en The Lord of the Rings Online Bethesda al voorgingen en soortgelijke stappen ondernamen die Bethesda nu ook neemt.

Een andere reden tot speculatie is de consoleversie van de game. Deze zou oorspronkelijk uitkomen in Juni, maar werd vertraagd en in een recent bericht gaf Bethesda aan dat er meer informatie over de consoleversie zou komen aan het begin van 2015. Wellicht wordt met de informatie over de consoleversie ook aangekondigd dat  The Elder Scrolls Online free-to-play gaat worden.

The Elder Scrolls Online kwam op 4 April 2014 uit voor de pc en Mac. Het is geen geheim dat de game het niet denderend doet: de game kreeg matige tot voorzichtig positieve kritieken en het aantal bètatesters staat in schril contrast met hoeveel mensen uiteindelijk de game gingen spelen: 5 miljoen tegenover 700.000 spelers. 

TESO banner
The Elder Scrolls Online wordt misschien free-to-play