Gewonden en aanhoudingen in regio Rotterdam

In Rotterdam en omgeving zijn tijdens de jaarwisseling bij verschillende incidenten met vuurwerk mensen gewond geraakt. Een jongen van 13 raakte volgens de politie ernstig gewond aan zijn hand toen vuurwerk ontplofte wat hij net had opgeraapt. Op een andere plek in de stad vatte een man vlam toen er vuurwerk omviel en in Capelle aan den IJssel liep een man verwondingen in zijn gezicht door een mortier.

Bij de politie waren nog een aantal meldingen van gewonden door vuurwerk bekend, maar het exacte aantal is onduidelijk, omdat er mogelijk ook mensen uit eigen beweging naar een ziekenhuis zijn gegaan of helemaal geen medische hulp hebben gevraagd. Die kunnen, net als andere jaren, niet in kaart worden gebracht.

In Dordrecht werden zes mensen aangehouden op het Vogelplein vanwege het afsteken van zwaar vuurwerk en dronkenschap. In Rotterdam ging de mobiele eenheid (ME) een buurthuis binnen waar het onrustig was. Er waren volgens de politie zo'n 30 mensen. De ME controleerde of er zwaar vuurwerk was, maar dat was niet het geval.