Blokhuijsen zet punt achter seizoen

Jan Blokhuijsen zal deze schaatswinter niet meer in actie komen. De rijder uit de ploeg Corendon heeft dit in overleg met het ploegmanagement en coach Jan van Veen besloten. Hij krijgt de ruimte om de teleurstellingen te verwerken en de motivatie terug te vinden.

Van Veen: "Ik heb een goed gesprek gehad met Jan. Daarbij zijn we open en eerlijk naar elkaar geweest. We hebben geconstateerd dat het momenteel niet loopt. De conclusie van het gesprek is dat het beter is dat Jan even afstand neemt van de ploeg en van het schaatsen."

Blokhuijsen: "Er zijn voor mij dit seizoen geen grote wedstrijden meer waarop ik me kan focussen dus ik ben blij met de gevonden oplossing. Ik ga de komende tijd gebruiken om mij voor te bereiden op het volgende seizoen en dus de route richting de Olympische Spelen 2018 in Pyeongchang."

Blokhuijsen haalde afgelopen zondag na de teleurstellende 1.500 meter op het NK allround hard uit naar zijn ploeg Corendon en coach Van Veen. Ook trok hij zich terug voor de afsluitende tien kilometer, iets wat een ruzie met de coach opleverde. Hij heeft nu spijt van de gang van zaken. "In al mijn emotie heb ik mogelijk voor de camera niet de juiste bewoordingen gekozen. Het is nooit mijn intentie geweest om het team en de sponsors te benadelen."

Blokhuijsen zet punt achter teleurstellend schaatsseizoen (Pro Shots/Erik Pasman)
Blokhuijsen zet punt achter teleurstellend schaatsseizoen (Pro Shots/Erik Pasman)