World of Tanks gaat in 8-bit het nieuwe jaar in

Wargaming heeft vandaag een nieuwe gamemodus aangekondigd voor World of Tanks met de naam Winter Showdown. Het is een 8-bit gamemodus en biedt spelers exclusieve ingame content, waaronder drie speciaal gecreëerde voertuigen en nieuwe map en platooning setups.

Enkel in Winter Showdown zit de mogelijkheid voor mega platoons, waarin vijf spelers per platoon mogelijk is in plaats van drie. Winter Showdown heeft verschillende game setups: twee mega platoons vs. twee mega platoons of tien vs. tien in random mode.

De speciaal gecreëerde voertuigen in Winter Showdown zijn de Mammoth heavy tank, de Polar Bear Tank Destroyer en de Arctic Fox light tank. Elke tank heeft een specifieke rol in de gevechtsarena: de Mammoth is een close-quarters tank, de Polar Bear is een lange-afstands snipertank en de Arctic Fox is een snelle scouting tank. 

Winter Showdown heeft ook een speciale en unieke gevechtsarena en een nieuwe medal, Operation Winter, die aan spelers wordt toegekend die uitzonderlijk goed presteren in Winter Showdown.

Winter Showdown wordt wereldwijd op verschillende momenten toegevoegd aan de gameplay. Voor Europa is de gamemodus vanaf 26 januari beschikbaar.