Burnley stunt bij Manchester City, Arsenal verslaat West Ham United

Manchester City heeft zondag teleurgesteld in de laatste wedstrijd van 2014. De nummer twee van de ranglijst gaf in het thuisduel met laagvlieger Burnley een voorsprong van 2-0 weg. De promovendus kwam in de tweede helft terug tot 2-2, wat ook de eindstand was. City verzuimde daardoor in te lopen op koploper Chelsea, dat eerder op zondag met 1-1 gelijkspeelde tegen Southampton.

City trad wederom aan met James Milner als gelegenheidsspits, door de afwezigheid van de geblesseerde Segio Agüero en Edin Dzeko. Toch kwam de thuisploeg al voor rust comfortabel op 2-0, via doelpunten van David Silva en Fernandinho. Vlak na rust kwam Burnley onverwacht terug in de wedstrijd via George Boyd. Ashley Barnes zorgde in de slotfase voor de stunt met de 2-2.

Erik Pieters heeft zondag met een assist bijgedragen aan de zege van zijn ploeg Stoke City op West Bromwich Albion. De Nederlandse verdediger leverde vlak na rust een voorzet op Mame Biram Diouf. De Senegalese spits schoot beheerst de 1-0 binnen. Diouf bepaalde halverwege de tweede helft de eindstand op 2-0.

Ron Vlaar pakte met Aston Villa op eigen veld een punt tegen Sunderland: 0-0. De aanvoerder van Villa pakte vlak voor rust een gele kaart. Zijn ploeggenoot Fabian Delph moest al vroeg in de tweede helft zelfs met rood naar de kant, na een harde overtreding op Jordi Gómez. Villa, waar oud-Groninger Leandro Bacuna na een uur spelen inviel, hield met tien man stand.

Leroy Fer kwam met Queens Park Rangers niet verder dan 0-0 in het thuisduel met Crystal Palace, dat zaterdag manager Neil Warnock ontsloeg. Fer werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald.

Arsenal heeft zondag een zwaarbevochten zege op West Ham United behaald. De ploeg van manager Arsène Wenger won met 2-1 op Upton Park. Door de overwinning gaat Arsenal over de Hammers heen op de ranglijst. Arsenal staat vijfde, West Ham zesde.

Arsenal had in de beginfase geluk dat arbiter Neil Swarbrick een doelpunt van Alex Song afkeurde. De Kameroener schoot van afstand fraai binnen, maar daarbij stonden enkele ploeggenoten hinderlijk buitenspel volgens de arbitrage. Even later kwam Arsenal op voorsprong via een benutte strafschop van Santi Cazorla. Danny Welbeck bracht de gasten vlak voor rust op 0-2. West Ham kwam zo'n tien minuten na rust terug in de wedstrijd via Cheikhou Kouyaté, maar daar bleef het bij.