PDC WK: Debutant Reyes stunt tegen Painter

Zondagmiddag werden er drie duels gespeeld in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Andy Hamilton won zonder moeite van Kyle Anderson. Cristo Reyes stuntte tegen Kevin Painter en Kim Huybrechts won van Ian White. Zondagavond spelen onder andere Phil Taylor en Adrian Lewis. 

Andy Hamilton (12) 4-2 Kyle Anderson
Hamilton heeft na een 1-2 achterstand uiteindelijk met 4-2 weten te winnen van Kyle Anderson. Na een moeizaam begin van de partij pakte The Hammer met een 116-finish de eerste set. De tweede set ging met dezelfde cijfers naar Anderson.

Het werd 2-2 in set drie. In de beslissende leg kon The Hammer de triples niet vinden en Anderson kreeg daardoor de eerste kans. Vanaf 114 twijfelde hij geen enkel moment en vuurde tops er gelijk in. De Australiër leek door te drukken, maar het was toch Hamilton die op gelijke hoogte kon komen.

In het slot van de partij ging het nog steeds heen en weer. De kansjes werden door Hamilton wel benut en door Anderson niet. Sets vijf en zes gingen met 3-1 naar de Engelsman. Hamilton speelt in de derde ronde tegen Peter Wright.

Cristo Reyes 4-3 Kevin Painter (20)
Reyes stuntte in de eerste ronde door Wes Newton uit te schakelen. Nu wist de Spanjaard ook van Painter te winnen. Het werd 4-3. Er leek voor The Artist niets aan de hand, want hij gooide prima en kwam 1-3 in sets voor. Toch bleek het niet genoeg.

Set vijf ging met 3-2 naar Reyes. In de zesde set leek het alsnog mis te gaan voor de Spanjaard, want hij vergooide zich in de derde leg. Reyes brak echter gelijk weer terug. In de vijfde leg begon 27-jarige darter met scores van 43 en 85, maar Painter profiteerde niet. De Spanjaard liep alsnog weg en pakte de set via dubbel tien.

De laatste set was Painter het helemaal kwijt. The Artist werd direct gebroken en kwam dat niet meer te boven. Reyes won de laatste set met 3-0 en mag zijn terugvlucht naar Spanje nog even uitstellen. In de volgende ronde speelt hij tegen Gary Anderson.

Debutant Cristo Reyes uit Spanje stunt tegen Kevin Painter (PRO SHOTS/Actionimages)
Debutant Cristo Reyes uit Spanje stunt tegen Kevin Painter. (PRO SHOTS/Actionimages)


Ian White (15) 3-4 Kim Huybrechts (18)
Een zeer spannende confrontatie tussen White en Huybrechts. De partij werd met 4-3 gewonnen door de beste darter van België. Het was een spannende partij en ging alle kanten op. De eerste set ging met 3-2 naar White, maar Huybrechts won sets twee en drie met dezelfde cijfers.

Één break in de tweede set is voor White weer genoeg om op gelijke hoogte te komen (3-0). Ook een set later wist Huybrechts geen leg te winnen. Ook de eerste leg van de zesde set ging naar The Diamond via dubbel 12 om zeven legs op rij te winnen. Huybrechts lag bijna op de grond, maar wist zich nét op tijd te herpakken.

Vanaf dat moment waren de rollen volledig omgekeerd en kon White geen triple meer vinden. Zonder enige weerstand won Huybrechts de zesde set en kwam via een 89-finish op 1-0 in de beslissende set. Via dubbel acht won de Belg de laatste set met 3-0 en daarmee de partij.

Huybrechts speelt in de derde ronde tegen Phil Taylor of Mark Webster. Beide heren spelen vanavond tegen elkaar.

Programma vanaf 20.00 uur
Darren Webster v Dean Winstanley
Phil Taylor v Mark Webster
Adrian Lewis v Keegan Brown