Dode bij brand op Italiaanse veerboot

Bij de brand op een Italiaanse veerboot die zondagochtend uitbrak is een dode gevallen. Dat heeft de Italiaanse kustwacht bekendgemaakt. Een persoon kwam om toen hij probeerde aan de vlammen te ontsnappen. Een ander liep verwondingen op.

Nog altijd zitten er honderden mensen vast op de veerboot, die al sinds zondagochtend in brand staat. Door storm en hoge golven verloopt de evacuatie moeizaam. Helikopters van de Griekse en Italiaanse reddingsdiensten proberen zoveel mogelijk passagiers van boord te halen. Ondertussen wordt het schip door de harde wind naar de zeestraat tussen Italië en Albanië geblazen.

Griekenland heeft vijf helikopters en een militair transportvliegtuig gestuurd om de reddingsoperatie bij te staan. Ook Italië is betrokken bij de operatie op zo'n 78 kilometer ten noordwesten van Korfoe. Zeker zeven koopvaardijschepen liggen bij de ferry om een barrière tegen de wind te vormen. De Griekse premier Antonis Samaras zei in voortdurend contact te staan met zijn Italiaanse ambtgenoot Matteo Renzi om de operatie 'op het hoogste niveau te coördineren'.

De veerboot van Patras naar Ancona heeft 422 passagiers en 56 bemanningsleden aan boord.