Fenerbahçe pakt kop, Galatasaray verliest

Fenerbahçe heeft zich in elk geval voor een dag aan kop van de Turkse Süper Lig genesteld. De formatie won zaterdag in het eigen stadion Sükrü Saraçoglu met 1-0 van middenmoter Mersin Idmanyurdu. Mehmet Topal maakte na een half uur het enige doelpunt voor Fener, waar Dirk Kuijt het hele duel speelde.

Invaller Diego verzuimde in de slotfase de score te verdubbelen. De Braziliaan zag zijn strafschop worden gestopt door oud-Twente-doelman Nikolai Michailov. Besiktas kan zondag de koppositie weer overnemen van Fenerbahçe. Dan moet het minimaal een punt pakken bij Konyaspor.

Galatasaray liet vrijdag nog na de koppositie in de Turkse Süper Lig over te nemen van Besiktas. De topclub uit Istanbul kwam uit bij Gençlerbirligi niet verder dan 1-1. Galatasaray heeft door de remise 32 punten na vijftien wedstrijden. Besiktas heeft er ook 32, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Wesley Sneijder ontbrak bij Galatasaray wegens een lichte blessure. Zijn ploeggenoot Emre Çolak zorgde na negentien minuten nog wel voor de 0-1 in Ankara. De Roemeen Bogdan Stancu redde twintig minuten voor tijd alsnog een punt voor de thuisclub.