Hobbit en Gooische Vrouwen domineren in bioscopen

De derde Hobbit-film en Gooische Vrouwen 2 hebben op eerste kerstdag volle zalen getrokken in de Nederlandse bioscopen. Verder doen familiefilms als Mees Kees Op De Planken, Wiplala en De Pinguïns van Madagascar het heel goed op dit moment.

Dat blijkt uit de bezoekcijfers van de Nederlandse bioscopen. Het derde deel in de Hobbit-trilogie, The Battle Of The Five Armies, was gisteren de best bezochte film van Nederland. In totaal hebben al 580 duizend mensen de laatste film uit de reeks Tolkien-verfilmingen gezien. Gooische Vrouwen 2 staat nu op de tweede plaats, maar is wel hard op weg om de best bezochte bioscoopfilm van het jaar te worden. Al 940 duizend mensen kochten een kaartje om de nieuwe avonturen van Cheryl, Roelien, Claire en Anouk te aanschouwen.

Ook de Nederlandse familiefilms doen het goed deze vakantie. Mees Kees Op De Planken heeft inmiddels 230 duizend bezoekers getrokken en ligt daarmee op schema om het succes van de vorige twee delen in de reeks te evenaren. De Annie M.G. Schmidt-verfilming Wiplala is inmiddels door 130 duizend mensen gezien. Tweede kerstdag is doorgaans in de Nederlandse bioscopen een van de drukste dagen van het jaar.