Lotus: "Maldonado verdient geen slecht imago"

De coureur met momenteel het slechtste imago in de Formule 1 zal ongetwijfeld Pastor Maldonado zijn. Ondanks dat de Lotus-coureur een dramatisch seizoen achter de rug heeft vindt Lotus-directeur Alan Permane het niet terecht dat de Venezolaan als brokkenpiloot te boek staat, zo liet hij aan Autosport weten.

Permane: "Pastor heeft een enorm slecht imago, en natuurlijk doet hij hier en daar ook wel eens wat doms. Maar hij is één van de beste rijders met wie ik ooit gewerkt heb. Hij werkt ongelooflijk hard. Zijn feedback is geweldig, en hij blijft altijd rustig. Wat er ook gebeurt, hij doet wat hij moet doen en laat zich niet van de wijs brengen."

Maldonado won in 2012 met de Williams in Spanje zijn eerste en tot nu toe enige race in de Formule 1. Dit jaar kwam de Venezolaan voor Lotus uit dat, ondanks zijn flinke som sponsorgeld, nauwelijks punten wist te scoren. Maldonado kwam slechts in de Verenigde Staten tot een negende positie en twee punten.

Dat moet beter weet ook Permane. Volgens hem heeft Maldonado een streepje voor op teamgenoot Romain Grosjean. "Pastor is van nature niet zo gevoelig voor frustratie. Hij is niet minder gedreven dan Romain, het komt er gewoon op een andere manier uit. Hij kan beter met problemen omgaan: Pastor denkt er even over na, en dan komt hij met een lijst met mogelijke oplossingen."

Pastor Maldonado kende een lastig seizoen in de Formule 1 (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Pastor Maldonado kende een lastig seizoen in de Formule 1 (Pro Shots/Zuma Sports Wire)