Marseille winterkampioen, Van Wolfswinkel scoort

Olympique Marseille gaat 2015 in als koploper van Frankrijk. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa won zondag in het eigen Stade Vélodrome met 2-1 van middenmoter Lille OSC. Nolan Roux schoot na een half uur uit een hoekschop bij de eerste paal in eigen doel. Idrissa Gueye scoorde na een uur in het goede doel en bracht de stand daarmee op 1-1. Niet veel later bracht Michy Batshuayi de thuisploeg alsnog de winst.

Olympique Marseille staat drie punten voor op achtervolger Paris Saint-Germain. Olympique Lyon kan op twee punten komen als het zondagavond wint bij Girondins Bordeaux.

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn club AS Saint-Etienne aan een overwinning op Evian Thonon Gaillard geholpen. De Nederlandse spits maakte na twintig minuten het tweede doelpunt in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd. Max Gradel had de groenwitten al in de eerste minuut op voorsprong gezet. Romain Hamouma maakte halverwege de tweede helft de derde treffer.

Saint-Etienne blijft door de overwinning vierde, op doelsaldo achter Olympique Lyon. Evian zakt naar de achttiende plek en is daarmee op de degradatieplaatsen beland. De club heeft nog wel een inhaalduel uit tegen Lille tegoed. Die wedstrijd kon in november niet doorgaan vanwege de Davis Cup in het Noord-Franse stadion en wordt gespeeeld op 7 januari.