Brian May blij met Adam Lambert

Queen is op tournee met Adam Lambert als zanger. Dat bevalt Brian May heel goed, zo vertelt hij in een interview dat Universal Music Japan op YouTube zette.

"De liedjes passen goed bij Adam. Hij hoeft geen moeite te doen om Freddie na te doen. Hij doet geen imitatie, maar zijn eigen ding", vertelt Brian over de man die de legendarische voorman Freddie Mercury vervangt. Hij overleed in 1991 aan aids.

Die gebeurtenis drukte zwaar op de band, vertelt gitarist May. "Freddie was als een broer voor ons, onze vriendschap met hem duurde langer dan onze huwelijken. Hem verliezen was verschrikkelijk. We hebben allemaal een lang rouwprocces doorgemaakt en waren even klaar met Queen. Het duurde jaren voor ik weer blij was deel van Queen te zijn."

De band besloot door te gaan met een andere zanger. Van 2005 tot 2008 was dat met Paul Rodgers, Adam Lambert trad in 2012 voor het eerst met de band op. Brian is blij dat de zanger op hun pad is gekomen. "We zochten niet naar zo iemand, hij was er ineens. En hij kon de liedjes ook nog goed zingen. Het zijn moeilijke nummers met veel bereik. Veel zangers kunnen dat niet, maar Adam gaat het makkelijk af. Hij kan zelfs hoger zingen dan Freddie kon tijdens optredens. Freddie zou er misschien zelfs een beetje jaloers op zijn geweest."